Over aluminium

Aluminium heeft als bouwmateriaal veel voordelen, het is licht in gewicht en toch bijzonder sterk, aluminium is onderhoudsarm, corrosiebestendig en gemakkelijk te bewerken. De grondstof voor aluminium is als wereldvoorraad voor vele eeuwen aanwezig, bovendien is aluminium praktisch voor 95% herbruikbaar en de benodigde energie voor hergebruik is gering. Zodoende wordt aluminium ook na een levensduur van tientallen jaren weer gebruikt voor nieuwe producten. Vanwege deze kenmerken is aluminium op lange en korte termijn een geschikt bouwmateriaal en het gebruik van aluminium werkt mee aan een schoner milieu.

Aluminium is als gelakt product door middel van een poedercoating in zeer veel verschillende kleuren verkrijgbaar, gepoedercoat aluminium is goed bestand tegen weersinvloeden, vervuiling en veroudering. Met anodiseren, een kunstmatig aangebrachte oxidelaag is aluminium ook verkrijgbaar, het uiterlijk is metaalachtig glad en glanzend, verkrijgbaar in lichtgrijs, bruin, of in andere tinten.

Aluminium kozijnen worden samengesteld uit geïsoleerde profielen met een kunststof isolator in het profiel zodat er een goede scheiding is tussen de koude en warme zijde van het profiel waardoor er een hoge isolatiewaarde wordt bereikt. Samen met hoogrendementsbeglazing- en panelen levert deze hoge isolatiewaarde een vermindering van de stookkosten en een positieve bijdrage aan het milieu.

Met aluminium kozijnen is het mogelijk om slanke en fraaie profilering in kozijnen te brengen, veel lichtinval bij kleine kozijnen, ook renovatie van houten, slanke stalen ramen of monumentale ramen is met aluminium mogelijk. Met aluminium kunnen ramen en deuren draaien, kiepen, vouwen, horizontaal en verticaal schuiven, naar binnen of naar buiten draaien, de mogelijkheden zijn enorm. Bij Lichtstraten, daklichten, dakvensters en bij de serrebouw blijkt dat aluminium staanders en liggers slank en toch sterk en mooi kunnen zijn.